Pagina's

zaterdag 18 mei 2024

Motorverzekering

 Ik heb vorige maand na een aantal jaar de motor weer uit de schuur gehaald. Al die tijd was de motor geschorst en betaalde ik dus geen wegenbelasting en verzekering.


Omdat ik nu toch wel weer wil motorrijden (ook naar het werk in plaats van met de auto), heb ik de motor afgestoft, even langs de garage om hem na te laten kijken en natuurlijk uit de schorsing halen en weer verzekeren.


Nou dat verzekeren vind ik toch altijd weer een ding hoor. Het is echt appels met peren vergelijken. Ik heb hier meerdere middagen aan besteed om te kijken, wat vind ik belangrijk en hoeveel is het me waard. Sommige verzekeraars vergoeden een hoger bedrag, maar in hoeverre vind ik dat belangrijk voor de extra kosten die hier mee gemoeid zijn?


Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Centraal Beheer. Ik heb natuurlijk even gecheckt via Euroclix of ik hier nog een cashback voor kon krijgen en dit was het geval. En dus vroeg ik de motorverzekering aan. 0 schadevrije jaren (want ik heb ruim 2 jaar geen motorverzekering op naam gehad) en alleen WA. Kosten: € 5,78 per maand. Een prima bedrag.


Tot afgelopen zondag. Opeens had ik een mail van Centraal Beheer met daarin een aanpassing in de polis. Centraal Beheer heeft de schadevrije jaren van Roydata overgenomen en hier stonden er nog 6 in! Wat een meevaller. Voor de eerste maand had ik al betaald en krijg ik dus een teruggave (van € 2,88) en vanaf volgende maand betaal ik nog maar € 2,90 per maand voor mijn verzekering.  Ik denk dat ik het verschil per maand, maar op de spaarrekening zet, voor de extra aflossing. 


Ik zit nu dus nog te twijfelen of ik nog weer bij andere verzekeringen ga kijken of het met 6 schadevrije jaren nog goedkoper kan. Wat zou jij doen?


Heb jij wel eens een leuke 'verzekeringsmeevaller'  gehad?


Liefs,

Sylvia


Deze blog bevat affiliate links. Mocht je iets kopen/ aanvragen via deze link, dan krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald niets extra's.

1 opmerking:

  1. Beetje late reactie, maar ik vond je blog pas vandaag :) Maar ik zou bij Centraal Beheer blijven. Een verzekering die je zo netjes behandeld? Daar moet je zuinig op zijn!

    BeantwoordenVerwijderen