Pagina's

vrijdag 17 mei 2024

Beleggen

Beleggen doe ik sinds 2018. In het begin deed ik het niet regelmatig, maar af en toe als ik er zin in had, legde ik geld in. Sinds 2020 leg ik standaard iedere maand geld in. 

Eigen beleggingen

De reden dat ik dit weet, is omdat dit net voor Corona was en ik die kleine dip zag als een goed moment om er meer geld in te stoppen (en ik hou alles, maar dan ook echt alles bij in Excel). Sinds die tijd leg ik dus standaard 87,50 per maand in. Een beetje een gekkig bedrag, maar dit komt door het 'zakgeld' wat wij onszelf maandelijks geven.  Dit is voor mijn eigen beleggingen. Ik doe dit via ASN. Destijds heb ik me niet echt goed verdiept in de mogelijkheden, maar dit was 'groen'. Nu heb ik er een fijn bedrag staan en ben ik eigenlijk te lui om over te stappen. Ook al denk ik dat het rendement beter kan en de kosten lager. 

Gezamenlijke beleggingen

Daarnaast leggen we iedere maand € 125,- in voor onze gezamenlijke beleggingen. Zoals je hier hebt kunnen lezen zal dit na deze maand € 200,- worden als mijn salaris niet meer wordt aangepast. Ik hoop dit dan ook in juni aan te kunnen passen naar € 200,-. We beleggen dit geld via Meesman met een automatische incasso. Heerlijk, we hebben er geen omkijken meer naar. Meestal check ik alleen aan het einde van de maand wat het saldo is voor de grafiekjes. 

Daarnaast heb ik in februari voor het eerst aandelen in het bedrijf waar ik werk gekocht. Dit wordt 2 keer per jaar aangeboden. Deze aandelen kan ik met korting kopen en staan dan voor 5 jaar vast. Daarna kunnen de aandelen naar mijn eigen portefeuille overgeheveld worden, maar op dit moment kan dat dus niet, omdat Meesman dat niet faciliteert. We zullen ter zijner tijd kijken wat we er mee gaan doen. Mogelijk laten we het gewoon vrij vallen en investeren we het opnieuw als ik er dan nog werk. De bedoeling is om van deze 2 mogelijkheden per jaar gebruik te maken met € 500 per keer.

Beleg jij ook? En waar doe je dit dan?

Liefs,
Sylvia

4 opmerkingen:

  1. Ik durf dat niet. Ik weet er te weinig van en vertrouw mezelf er niet mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In dat geval zou ik er inderdaad niet aan beginnen. Liefs, Sylvia

      Verwijderen
  2. Ik laat de ASN bank ook mijn beleggingen doen en beheren. Ik stort een vast bedrag per maand en sta nu mooi in de plus. Ik gebruik geld waar ik niet meteen een doel voor heb en hoop dat het over zo'n 10 tot 15 jaar een leuk potje is om mijn pensioen aan te vullen. Het is overigens niet nodig om het pensioen aan te vullen, dat zou voldoende moeten zijn om een goed bestaan te hebben, maar dan is het voor de extraatjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Iets extra's is ook fijn! Wij beleggen echt om eerder te kunnen stoppen met werken. Misschien doen we het wel niet, maar het is fijn als het wel kan. Liefs, Sylvia

      Verwijderen