woensdag 23 oktober 2024

Weekendje weg

 Afgelopen weekend waren we wederom een weekendje weg, dit keer met mijn schoonfamilie ter ere van hun 40 jarig huwelijk. We hadden een leuk huisje in de buurt van een pretpark en konden iedere dag naar het pretpark. Dochter heeft er van genoten! 


We liepen aardig vaak het park op en af en op een gegeven moment kwamen we in gesprek met de beveiliging daar. We praatten wat en op een gegeven moment vroegen zij ons wat wij van het park vonden en van de huisjes. Hierop gaven wij aan dat we de huisjes niet heel schoon vonden en dat we er wel een beetje meer van verwacht hadden voor het geld dat betaald was.


De beveiliger gaf dus aan dat een schoonmaakster 4 minuten heeft om een huisje schoon te maken. 4 MINUTEN! Het betrof een 8 persoonshuisje, met 2 badkamers en 4 slaapkamers. Volgens mij kun je in 4 minuten niet eens alles stofzuigen. We vonden het dan ook niet zo gek dat het niet super schoon was. 


Ik vind het zonde dat er zo naar gekeken wordt en denk echt dat dit klanten gaat kosten op de lange termijn. Wij zouden er bijvoorbeeld niet heel snel naar teruggaan, omdat het niet heel schoon was voor wat er betaald was en de accommodatie zelf was best gehorig. Dat kun je natuurlijk met schoonmaken niet oplossen, maar hierdoor merk je wel dat de eigenaar vooral bezig is met winstmaximalisatie en niet met het welzijn van zijn klanten.


Vind jij 4 minuten veel om een accommodatie voor 8 personen schoon te maken?


Liefs,

Sylvia

7 opmerkingen:

  1. Denk dat je dit verkeerd begrepen hebt. In 4 minuten kun je de stofzuiger niet eens te voorschijn halen. Een vriendin van mij heeft dit een poosje gedaan. Die had 40 minuten per huisje. Is nog erg weinig .
    Hanneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die vier minuten... het is bijna komisch. Zijn zij nu gek of zijn wij het?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Per kamer/badkamer/keuken heb je al 4 minuten nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 4 minuten per ruimte zou al zot zijn. Wij hebben ooit een allergie vrij huisje geboekt. Duimendik stof op hogere richels en kasten. Hondenharen en kattenhaar op de plinten en de bank. Een nog volle asbak op de tafel. We hebben toen een week geld terug gehad. Want nee allergiearm was dit inderdaad niet. Inmiddels is die hele huizenzee tegen de vlakte..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een vriendin heeft een poosje vakantiehuisjes schoongemaakt. Zij kreeg hiervoor 40 minuten. Dus 4 minuten lijkt me erg onwaarschijnlijk.
    Dit zal wel een vergissing zijn. 40 Minuten is al erg weinig. Zij kon alleen het hoognodige doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is schandalig weinig tijd die het schoonmaak personeel krijgt,alles moet snel snel….

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb één dag gewerkt als schoonmaakster op een vakantiepark. Je had 30 minuten per huisje. Je werkte wel met zijn tweeën. Maar als de vakantiegangers zich niet aan de gevraagde regels hadden gehouden dan kon je de extra troep ook opruimen binnen het halve uur. We hebben destijds meteen aangegeven dat we het niet gingen redden. We hadden nl 2 van die huisjes toegewezen gekregen. Overal lagen etensresten, de afwas was niet gedaan, de bedden niet afgehaald, enz. We hebben er met zijn tweeën ruim 2 uur over gedaan om één zo’n huisje schoon te krijgen naar een redelijke standaard. Het laatste huisje was zo vies dat we uiteindelijk met 4 personen hebben gebuffeld om het schoon te krijgen. Er hadden Arabieren in gezeten.

    BeantwoordenVerwijderen