zaterdag 1 juni 2024

Spelletjes

 Wij speelden vroeger thuis eigenlijk nooit bordspellen. Mijn ouders waren er niet zo van, erg jammer vond ik dat.


Gelukkig heb ik nu een vriend die ook graag een spelletje speelt en zo komt het dat we 's avonds soms uren lang spelletjes spelen. We zijn allebei competitief en gaan voor de winst. Dit levert soms hilarische momenten op. Omdat we beide van spelletjes houden, hebben we er ook veel. We hebben zelfs een heuse spelletjeskast. Regelmatig pakken we er een spelletje uit.


Ons favoriete spel op dit moment is Kwakzalvers. Ook met zijn tweeën is dit spel erg leuk en biedt het genoeg uitdaging. Sowieso zijn we fan van de spellen van 999 games. 2 keer per jaar heeft 999 games een outlet verkoop, maar helaas gaat die nu niet door, omdat ze aan het verhuizen zijn. Rond november zal er weer een outlet verkoop zijn, dan ga ik zeker weer heen. 


Ik hoop dat we Dochter dit mee kunnen geven en dat we over niet al te lange tijd spelletjes met haar kunnen spelen. Memory gaat in ieder geval al aardig goed.


Wat is jou favoriete spelletje?


Liefs,

Sylvia


Deze blog bevat affiliate links. Mocht je iets kopen/ aanvragen via deze link, dan krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald niets extra's.

5 opmerkingen:

  1. Met ex heel veel spelletjes gespeeld, yahtsee, allerlei kaartspelletjes en als we in onze favoriete kroeg waren toepen. En we hadden een dartbord hangen.
    Huidige partner houdt er niet zo van, had hem Rummicub voor vorige kerst gegeven omdat ik dat zelf zo leuk vind en hij van cijfertjes maar beide kerstdagen in de middag 2 spelletjes gespeeld en toen heb ik hem meegenomen naar mijn zus die alleen een kleine versie had.
    We kijken wel veel naar kwissen op tv van de NPO, niet vd commerciëlen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier zijn skipbo en fase10 favoriet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij gaan graag naar lindenburg in dalfsel. De eigenaar is gek op spelletjes;)
    Cubirds, Azul, coloretyi, keer op keer, take 5, set, wingspan, Carcassonne, ur, perudo.. en nog handenvol meer komen hier de kast uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ganzebord is erg leuk voor kleine kinderen, iets ouder ook mens erger je niet..

    Hier spelen we vaak Triominos en Rummikub

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij speelden thuis ook bijna nooit spelletjes. We hadden Monopoly, Mens Erger Je Niet, Scrabble en Yatzee. Ik ben nog steeds geen spelletjesmens, vind er niet veel aan en dat kan komen omdat ik slecht (zeg maar gerust niet!) tegen mijn verlies kan. Kijk wel graag naar TWee voor Twaalf op tv.

    BeantwoordenVerwijderen