zaterdag 15 juni 2024

Eendjes voeren

 Het voordeel van een kind hebben is dat je verplicht wordt om te onthaasten. Dochter heeft haar eigen wil en doet dingen op haar eigen tempo.


En op woensdag mag dat. Woensdag is mamadag (als vaders een papadag hebben, heb ik een mamadag) en heb ik alle tijd om met dochter te onthaasten. Meestal doen we in de ochtend de boodschappen voor de rest van de week en daarna doen we waar we zin in hebben.


Vaak betekend dit dat we eendjes gaan voeren. Of het nou regent of niet, Dochter wil altijd even bij de eendjes kijken en een kapje mee om deze aan de eendjes te geven. En dus gaan we meestal na de lunch op de fiets naar de eendjes. Iedere week is het weer dikke schik. En als ik Dochter zo zie genieten, dat is toch het mooiste wat er is.


Liefs,

Sylvia

1 opmerking:

  1. Weet wel dat eendjes brood voeren heel erg slecht is voor de eenden en het andere waterleven. Het is in best veel gemeenten om deze reden inmiddels verboden om eendjes te voeren. Voer ze liever wat anders..
    https://www.dier.nu/dierenweetjes-artikel/voer-liever-geen-brood-aan-eenden#:~:text=Vaak%20wordt%20gedacht%20dat%20we,giftige%20botulisme%2Dbacteri%C3%ABn%20beter%20groeien.

    BeantwoordenVerwijderen