zaterdag 20 juli 2024

Auto naar de garage

 Voordat we naar Zweden gingen, hadden we de auto nog even naar de garage gebracht. Het was al even geleden dat de olie gecontroleerd was en de achterbanden waren glad. Of althans, we wisten dat ze niet meer door de apk zouden komen, maar dachten dat ze nog wel even mee konden.


Een paar dagen voordat de auto naar de garage ging, kregen we ook opeens de melding dat 1 van de banden leeg was. De auto is helaas te oud om aan te geven welke band het dan is, maar even alles bij langs en je bent er zo achter. Rechtsachter was best snel, best leeg gelopen. Nou ja, niet erg, konden ze dat ook meteen mee checken.


Eenmaal bij de garage werd de auto gecheckt en werd ik gebeld over de band. Er zat een moer in (voor de tweede keer in een half jaar tijd, zucht). Ze konden de band nog wel oplappen, maar aangezien hij al niet zo veel profiel meer had en we naar Zweden gingen, wilden ze er liever een nieuwe band om zetten. We hadden gehoopt tot het einde van de zomer door te kunnen rijden met deze band, maar helaas. Het werd toch een nieuwe band. De andere achterband werd ook meteen vervangen.


Inmiddels hebben we de rekening binnen en het was even slikken. € 782,93. Voornamelijk veroorzaakt door de banden. Speciale velg met een speciale maat. Daarnaast was er een kleine onderhoudsbeurt uitgevoerd en de airco was een klein beetje bijgevuld.


Ik ben blij dat we tegenwoordig genoeg spaargeld hebben om dit op te vangen. Vroeger zou dit een probleem geweest zijn. En ondanks dat het nog steeds heel veel geld is, kunnen we het wel zo betalen. 


Heb jij wel eens hoge kosten aan je auto gehad?


Liefs,

Sylvia 

1 opmerking:

  1. Toevallig gisteren onze camper voor APK en klein beurtje. Geen bijzondere dingen, wel airco gevuld en nieuwe olie. De rekening vond ik best pittig. € 511,49 terwijl er verder geen reparatie's of zo waren.

    BeantwoordenVerwijderen