zaterdag 27 juli 2024

De werkruimte in het huis

 Het is niet alleen de vaatwasser waar we druk mee zijn, maar ook de ruimte achter de woonkamer is aan de beurt.


Toen we dit huis kochten hebben we een stuk bij de woonkamer aan laten bouwen. Omdat ik veel thuis werk(te) en vriend van gamen houdt, hebben we toen ook meteen een studeerkamer/ gamekamer/ werkruimte aan laten bouwen. De ruimte is zo gebouwd dat we er later eventueel een slaapkamer met badkamer van kunnen maken, mochten we slecht ter been worden. 


We hebben begin dit jaar een bureau in de ruimte gemaakt en ik kon hier dus al prima werken. Maar de ruimte werd ook nog gebruikt als drooghok en opslag. Er stonden nog veel dozen met spullen in die een plekje moesten krijgen.


Aan het begin van de vakantie zijn we even snel naar de IKEA geweest en hebben we 2 kasten gekocht. Deze hebben we in elkaar gezet en zo konden we al mooi wat spullen wegwerken. We hebben nog wat dingen weggegooid en wat dingen op Marktplaats en Vinted gezet. Ook konden er spullen naar zolder. Het ruimt mooi op.


Daarnaast stond er een tafel in de ruimte. We willen hier ook lekker met vrienden (of met zijn tweeën) aan tafel kunnen zitten en een spelletje kunnen spelen, zonder dat we het hoeven op te ruimen, omdat we moeten eten. Zo kunnen we meerdere dagen over 1 potje Risk doen. Een luxe, maar de ruimte is er, de tafel hebben we gratis ergens op kunnen halen en de stoelen komen nog wel. We kunnen voor nu de stoelen van de eettafel er bij zetten als het nodig is. 


Zoals gezegd zit ik er al een poosje te werken. Dit doe ik niet zo veel meer als toen we hier net kwamen wonen, maar ik werk nog steeds 1 a 2 dagen in de week thuis. De ruimte kijkt echter uit op het zuiden en in de zomer zit ik in de middag te knijpen met mijn ogen, omdat de zon precies in mijn ogen schijnt. Dit moest dus ook anders.


Omdat we wisten dat we met de ruimte bezig zouden hadden we een inmeet afspraak ingepland in onze vakantie bij 123jaloezie. De medewerker kwam netjes op tijd de kozijnen opmeten. Hij was binnen 10 minuten klaar, waar wij waarschijnlijk een paar uur frustraties en stress over zouden hebben. We wisten al wat we voor de ramen wilden hebben (verduisterende plissé's) en hadden al monsters besteld om te kijken welke kleur we wilden. Toen we de maten hadden, zagen we ook nog dat er 20% korting was op de site. Ik vond nog een code voor 10% korting die ik erover heen kon gooien en zo kwam het dat we in totaal ongeveer 27,5% korting kregen. Een betere aanbieding had ik op de site nog niet gevonden, dus ik besloot toch de plissé gordijnen te bestellen toen we de maten hadden. Kocht ze ook nog even via Euroclix met cashback, zodat ik dat ook nog terug ga krijgen.


Mocht er geen goede aanbieding zijn geweest op dat moment, dan zouden we ze ook niet bestellen, maar dan hadden we in ieder geval alvast de maten en konden we wachten op een goed moment om ze te bestellen. Dit hoefde nu dus niet, erg fijn! 


In de week van 5 augustus worden de gordijnen als het goed is geleverd. Ik verwacht dus dat we ze ergens in augustus gaan plaatsen. Meestal doen we dit soort dingen in het weekend en ik zag al dat we veel weg zijn in augustus, dus het kan ook maar zo september worden. 


Ach de ruimte waar ze eerst komen te liggen als we ze niet meteen ophangen is toch net opgeruimd.


Liefs, 

Sylvia


Deze blog bevat affiliate links. Mocht je iets kopen/ aanvragen via deze link, dan krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald niets extra's.

2 opmerkingen:

  1. Omdat de woonkamer vanaf 12 uur de zon binnenkrijgt hebben we meteen rolluiken laten plaatsen en ook in de keuken aan de achterkant .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat het probleem van het licht goed is op te vallen met gordijnen. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen