zondag 26 mei 2024

Het gras bij de buren is groener

 Letterlijk!


Toen we dit huis kochten, moest er flink verbouwd worden. De tuin werd gebruikt als opslag. De hele tuin moest dus opnieuw ingericht worden. Eind vorige zomer stond het op de planning. De trampoline voor dochter werd ingegraven, de grond werd los gespit en omgeploegd. Daarna werd er gras ingezaaid, omdat we nog niet precies weten wat we willen. Maar toen bleef het stil.


Het ging vooral heel veel regenen en her en der kwam er wel wat gras op, maar al ons werk leek voor niets. Gedurende het voorjaar werd het iets beter, maar het gras was geel en de grond was hard. 


Bij proef hebben we voor ons huis eerst tuinaarde over het gras heen gegooid en bijgezaaid. En warempel, het werkte. Na een paar weken zagen we verschil tussen het gras voor ons huis en het gras achter ons huis. En toen begon het wachten op een nieuwe aanbieding naar tuinaarde. 


Afgelopen weekend was het zover, we konden eindelijk tuinaarde met een goede korting krijgen. In totaal hebben we uiteindelijk ruim 70 zakken van 40 liter over onze tuin uitgestrooid, en nu is het afwachten wat er gaat gebeuren. We zijn er in ieder geval voorlopig nog niet klaar mee, maar hopelijk is deze zomer het gras bij de buren niet meer groener! 




Liefs,
Sylvia

2 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd hoeveel je eraan kwijt was met die aanbieding. Ik zou zelf denk ik bigbags van een kuub besteld hebben.En paardenmest, kan je vaak gratis aankomen bij maneges.
    De voeding is over een tijdje wel op uit die grond, dan moet je dus kalk en voeding geven aan je grasmat. Niet vergeten hoor, anders is het zonde van je geld geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt hoor! Een bigbag was sowieso goedkoper geweest. We zullen het nog wel vaker moeten doen, aangezien de tuin ook nog niet helemaal egaal is en dan laten we een bigbag komen. Paardenmest doen we liever niet. Dochter mag graag buiten spelen en ik vind dat wat viezig. Kalk ligt al in huis om over een tijdje te strooien en voeding ga ik nog halen. Dit verhaal is in ieder geval nog niet klaar :) Liefs, Sylvia

      Verwijderen