dinsdag 23 juli 2024

Lego

 Ik had het hier al eerder over Lego. Het is een gezamenlijke hobby van Vriend en mij en ook Dochter heeft inmiddels al een redelijke verzameling. Ze heeft het geluk dat mijn ouders alles van mij bewaard hebben en dat zij dit nu ook al gekregen heeft. 


Vroeger speelde ik al met Lego en de veranderingen zijn groot. Toen ik vroeger met Lego speelde waren het vooral roze en lichtgroene stenen. De sets waren klein(er) en er werd volgens mij niet zoveel uitgebracht als nu. 


Mijn eerste Lego set, nu van Dochter
 

Nu is het veel stoerder. Mooiere kleuren en veel meer soorten steentjes. De verscheidenheid aan sets is ook veel groter geworden. Wat ik jammer vind, is dat Lego Friends (wat vooral voor meisjes is) een ander soort poppetjes heeft. Ik kan daar nog niet aan wennen. 


1 van de Lego sets die dochter heeft.


Nog een ander groot verschil met vroeger is dat Lego zich nu ook op volwassenen richt. Ik kan me niet herinneren dat Lego vroeger ook voor volwassenen was. De sets waren niet zo groot (en niet zo duur) en minder uitdagend. Al kan een kleinere set voor een kind van 6 natuurlijk veel uitdagender zijn dan een grote set voor een volwassene. 


De laatste aankoop van vriend en mij is onderstaande set. Het is een combinatie van technisch lego en gewoon lego. Technisch Lego is niet helemaal aan mij besteed, maar met plezier heb ik hem geholpen om de buitenkant van de auto op te bouwen! 




De set die Vriend en ik hebben gebouwd.

Erg leuk om een gezamenlijke hobby te hebben en te zien dat Dochter het ook al heel leuk vindt! 


Heb jij een gezamenlijke hobby met je partner?


Liefs,
Sylvia

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je iets kopen/ aanvragen via deze link, dan krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald niets extra's.


3 opmerkingen:

  1. Nee kan niks bedenken wat we speciaal samen doen.
    Lego had ik in mijn jeugd niet en in de tijd van mijn dochters jeugd was er wel maar nog in opkomst. Kan me wel herinneren het enorme lawaai dat maakte als het in een box werd gegooid en in gerommeld.
    Ben nogal gevoelig voor sommige geluiden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn beide dochters speelden veel met lego, evenals nu mijn kleinkinderen. Mijn man en ik fietsen en wandelen graag samen, ww zijn beiden dol op kunst dus bezoeken regelmatig samen een museum.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah, lekker fietsen! Ik moet zeggen dat we dat nu ook veel meer doen, nu Dochter er is. Ze vindt het fantastisch om (zelf) te fietsen en heeft altijd hele verhalen op de fiets. Liefs, Sylvia

      Verwijderen