vrijdag 4 oktober 2024

Side hustle - september 2024

 

 


3 keer knipperen en ook september is weer voorbij. De maand waarin Dochter voor het eerst naar school ging, ik 35 werd en het einde van het derde kwartaal. 

Ook deze maand vertel ik jullie weer wat ik verdiend heb met de verschillende 'side hustles' die ik uitvoer. Het houdt mij scherp en hopelijk kan ik jullie er mee vermaken/ inspireren. Ik noteer bedragen in de maand dat ik het betaald heb gekregen. Zo kan het dus zijn dat ik iets al veel eerder 'verdiend' heb, maar nu pas op mijn rekening uitbetaald heb gekregen. 

Klik hier voor eerdere updates.

Al het geld wat ik ontvang met mijn side hustles stort ik op een aparte spaarrekening. Vorige maand begon ik deze rekening met € 256,69

De producten die ik getest heb, daar heb ik niets aan verdiend, ik heb alleen het bedrag terug gekregen wat ik er voor betaald heb. Technisch gezien heb ik dit dus niet 'gespaard', maar voorgeschoten en weer terug ontvangen. Om dit toch inzichtelijk te maken, noteer ik dit bedrag hier wel.

En dan nu.... Tromgeroffel.... Wat heb ik verdiend in september met mijn side hustles.


Euroclix                    € 325,00
Mysteryshoppen       € 80,35
Enquetes                  € 1,00
Woolsocks                € 12,77

Producttesten/ gratis producten            € 99,99


Het totaal deze maand komt dus op € 419,12. De zomer is weer voorbij en er wordt dus weer meer verdiend. Ook doe ik weer meer opdrachten, dus ik verwacht de komende maand ook genoeg uitbetaald te krijgen. Ik ben niet afhankelijk van deze inkomsten. Het is mooi meegenomen wat ik verdien en dat maakt dat ik ook kieskeurig ben. Afgelopen maand liet ik me toch verleiden tot een opdracht in de autobranche, maar dit doe ik dus niet weer. Dit is echt niets voor mij.   

Dankzij het mysteryshoppen en de enquetes zou er nu dus € 675,81 op mijn spaarrekening moeten staan. Echter is dat meer dan € 500,- en dus heb ik geld doorgestort naar mijn beleggingsrekening! Een mooie mijlpaal. Er staat nu nog € 175,81 op de spaarrekening. Op naar de volgende € 500,-!

Euroclix

Jullie zien het hierboven al, ik heb eindelijk een uitbetaling gehad van Euroclix! € 325,- wat linea recta naar de beleggingsrekening ging. Het saldo van mijn Euroclix is nu dus 'maar' 179 clix. Dit is 18.940 clix minder dan vorige maand, maar ook deze maand heb ik 1.060 clix verdiend. Over de laatste 10 clix voor de 20.000 heb ik geloof ik iets van een week gedaan. Het schoot maar niet op. Alsof ze me aan het pesten waren. Nog blijer was ik dus toen ik er wel was. 

Ik ben heel benieuwd hoe snel het nu zal gaan. De vorige keer was natuurlijk een gelukje met een boeking op mijn saldo die volgens mij niet aan mij toebehoorde. Ik merkte wel meteen toen ik op de uitbetalingsknop had gedrukt, dat ik niet meer zo vaak keek of er enquetes waren. Ik denk dus dat het wel even zal duren voor ik weer een leuk bedrag heb bij Euroclix. 

Ik zit nog te twijfelen of ik een creditcard van Euroclix er bij neem. Hier zou ik dan de boodschappen en het tanken van kunnen betalen. De creditcard is het eerste jaar gratis, dus we kunnen hem dan mee nemen naar de verre reis en daarna weer opzeggen. In de tussentijd kan ik er dan mee betalen en clix sparen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Wil jij lid worden van Euroclix en doe je dat via mijn link? Dan krijg ik 150 clix en ben ik je eeuwig dankbaar! 

Mysteryshoppen

Ik heb bij meerdere opdrachtgevers opdrachten gedaan. Het zal volgende maand een nog mooier bedrag zijn verwacht ik, ik heb de afgelopen maand veel opdrachten gedaan bij Multi-Value en die zijn allen nog niet uitbetaald. De opdrachten variëren van bellen, tot een adviesgesprek of verkoopgesprek voeren. Soms zit er een aankoopvergoeding in, omdat je een product moet kopen of een drankje moet bestellen om de service te beoordelen, maar deze bedragen zitten niet in het bedrag hierboven genoemd. De opdrachtgevers die ik gebruik zijn Multi-ValueExcap, HS Brands en Roamler. Ik vind ze alle drie betrouwbaar, aangezien ik al verschillende betalingen van deze drie partijen heb ontvangen. 

Enquêtes

Attapol blijft lastig. Ik heb er gewoon niet altijd evenveel zin in. Hierdoor heb ik dus geen uitbetaling gehad en ook voor de volgende maand verwacht ik geen uitbetaling. Dit is toch 1 van de eerste dingen die ik niet meer doe als ik het druk heb en dat heeft ook niet. Ik heb wel 1 euro uit laten betalen bij een andere site, maar hier heb ik zo lang over gedaan dat ik deze ook al weer verwijderd heb. 

Woolsocks

Ik koos er ook deze maand weer voor om af te romen tot 50 euro. Zoals ik vorige maand aangaf, kan ik het ook om laten zetten naar een cadeaubon. Dit levert meer op. De vraag is alleen, wanneer laat je het dan wel uitbetalen. Ik koos er wederom voor om 50 euro te laten staan. Dit gebruik ik om cadeaukaarten te kopen en het zo meer te laten worden. Dit werkt voor mijn gevoel goed. Vooral de cadeaukaart van de Albert Heijn wordt vaak gebruikt, maar ook kun je een cadeaukaart van Kruidvat kopen. Dit is een makkelijke manier om meer geld te maken van je gratis verkregen geld. 

Wil jij ook lid worden bij Woolsocks? Als je dit via mij doet, kan ik je een tegoedbon geven van bijvoorbeeld de Hema, Albert Heijn, Zeeman en andere winkels. Neem contact met me op zodat ik je een link kan sturen! 

Producttesten/ gratis producten

Zoals al eerder aangegeven neem ik de producttesten niet mee in het totaalbedrag, maar wil ik het wel inzichtelijk maken. Ik heb in augustus producten getest via Roamler, die ik deze maand liet uitbetalen. Dit waren onder andere wenkbrauwverf en haarverf. Daarnaast heb ik op wat producten cashback gekregen en heb ik bij het mysteryshoppen producten gekocht waarvoor ik (een gedeelte) van het geld terug kreeg. Het loopt nog niet echt storm bij het producttesten. Het lijkt alsof ik minder uitnodigingen krijg, of de uitnodiging pas krijg als alles al is uitverkocht. Erg jammer. 

Hoe ging het bij jou deze maand?


Liefs,
Sylvia

vrijdag 20 september 2024

Het grote avontuur

 Nu de sabbatical is goedgekeurd en nu de vliegtickets zijn geboekt (nog 250 dagen tot de incheck!), is de voorpret begonnen. De familie (lees opa's en oma's) zijn minder enthousiast, aangezien Dochter mee gaat, maar Vriend en ik zijn de afgelopen avonden al druk bezig geweest met zoeken en kijken waar we allemaal langs willen gaan. 


We vliegen op New York en na een paar dagen acclimatiseren is het de bedoeling dat we de oostkant van Amerika gaan ontdekken. Ik heb daarbij vooral de Niagra Falls en New Orleans hoog op mijn lijstje staan. Vriend wil heel graag een paar steden bekijken. Het is heel veel wat we kunnen vinden en het is moeilijk om daar een keuze in te maken. En daarom gaan we toch langs een reisbureau gespecialiseerd in camperreizen door Amerika, om te kijken of zij ons wat kunnen helpen in welke route we zouden moeten volgen. We zagen in de prijsopgave dat een camper huren via het reisbureau nagenoeg net zo duur is als wanneer we het online zouden doen, dus dat gaf toch de doorslag om dan eens bij hun te gaan kijken wat ze voor ons zouden kunnen betekenen.


To be continued! 


Wat is jouw mooiste reis die je ooit gemaakt hebt?


Liefs,

Sylvia

donderdag 19 september 2024

Riool lek (part 2)

 Ik besefte me opeens dat ik nooit een vervolg had geschreven over onze lekke riolering. Bij deze!


Spoiler alert: de riolering is inmiddels niet meer lek en de oprit ligt weer dicht.


Toen het gat open lag hebben we de gemeente gebeld en gevraagd of ze langs wilden komen. Ze konden een dag later langs komen en dus groeven wij nog wat verder. Het ontstoppingsstuk is inderdaad zo groot als in de vorige blogpost en het vervelendste van dit ontstoppingsstuk, is dat de elektra (van de hele straat) dwars over de put loopt. Als we dus wel een keer een verstopping hebben, moeten we waarschijnlijk de hele 'put' aan gruis slaan. Maar goed, probleem voor de volgende keer.


We groeven en groeven en het was duidelijk dat het echt door de verzakking van de gresbuis kwam. Vriend vertelde ook dat dit stuk niet open was geweest. Schijnbaar hebben ze alleen het eerste stuk vervangen en heeft hij het ontstoppingsstuk nooit gezien. Weer wat geleerd.


Een dag later kwam de gemeente. En ondanks dat het aan hun kant van het onstoppingsstuk lag, wilde hij er niets mee doen. Hij gaf ons de tip om er een plastic zak omheen te stoppen en er dan cement overheen. te storten. Dit zou ook de manier zijn waarop zij het zouden doen. Nu ben ik niet perse fan van plastic in de grond stoppen, maar een andere mogelijkheid (behalve alles er uit halen en gat van 2 bij 2 spitten (inclusief een stuk stoep open leggen)) zagen wij ook niet. En dus, kozen we ook maar voor deze oplossing.


We hebben zo dik mogelijk plastic over de buis heen gelegd, beton gestort, hebben daar weer plastic overheen gelegd, zodat het niet nat kon worden en zijn een weekend weg gegaan. Toen we terugkwamen van het weekend weg, was de beton hard en hebben we zoveel mogelijk plastic onder het beton weggesneden. We hebben het gat dichtgespit en hebben het toen een paar weken zo laten liggen, zodat er wat regen overheen kon vallen en om te kijken of er nog steeds zand zou wegzakken. 


Toen we een paar regenbuien verder waren en het zand nog steeds op zijn plek lag, hebben we de straat er weer in gelegd. Mocht er weer iets gebeuren met de riolering, dan bellen we de gemeente en dan zorgen we ervoor dat het niet meer ons probleem is. Er kwam toevallig nog een gespecialiseerd bedrijf in verstopping voorbij rijden die zag dat we bezig waren, en die gaf ook aan dat het eigenlijk voor de gemeente was, maar dat onze gemeente daar vrij laks in was.


Liefs,

Sylvia



woensdag 18 september 2024

Sabbatical goedgekeurd

 Al vaker heb ik het tussen neus en lippen gezegd, Vriend en ik willen graag met Dochter nog 1 verre (lange) reis maken voordat zij leerplichtig is. 


Dit betekent dat dat we voor volgend schooljaar (2025-2026) nog weg kunnen. De reden dat we dit willen doen, is omdat we graag buiten de reguliere vakanties om willen in verband met de kosten.


Vorige week hebben we het een en ander uitgezocht en de kogel is door de kerk. We willen graag in juni en juli een trip maken. Er is inmiddels voldoende spaarsaldo om genoeg zekerheid te hebben dat het qua financiën ook gaat lukken. Ook al moet er nog wel goed doorgespaard worden. 


De eerste stap is vrij vragen en ik kan dit doen middels een sabbatical. Het bedrijf waar ik werk biedt de mogelijkheid om met behoud van een deel van je salaris 2 of 3 maanden een sabbatical te nemen. Vriend heeft dat helaas niet, maar zal grotendeels onbetaald verlof opnemen. Gelukkig hebben wij beide begin dit jaar op ons werk al aangegeven dat dit op de planning stond en wisten de werkgevers er dus van. Dit maakte het proces een stuk makkelijker. 


We willen rondtrekken langs de oostkust van Amerika met een camper. Daarom hebben Vriend en ik gekeken wat het kost om voor ongeveer 6 weken een camper te huren en hebben we gekeken wat de vliegtickets kosten. We willen graag met KLM vliegen en vriend is groot, dus hij wil graag wat meer beenruimte.


Nu, met de KLM real deal dagen (t/m 18 september), was het een mooi moment om te boeken. Ik vind het toch altijd lastig met dit soort dingen. De ene blog zegt dat de aanbiedingen niet heel mooi zijn, de andere site is helemaal lyrisch. Omdat we toch graag wat zekerheid wilden, hebben we wel geboekt. Bijna € 4.000,-, maar wat ons betreft is het het helemaal waard. 


Dit is dus ook de reden waarom ik zo druk ben met side hustles en extra geld verdienen. Alles om deze reis mogelijk te kunnen maken. 


De voorpret is begonnen! Financieel wordt het waarschijnlijk de duurste reis die we ooit zullen gaan maken. Maar och, wat hebben we er (nu al) zin in! 


Heb jij tips voor de oostkust van Amerika? We horen ze graag! 


Liefs,

Sylvia

dinsdag 17 september 2024

Nieuwe enquête site: GFK Panel

 Ik gebruik al weer een poosje de site van GFK Panel om enquêtes te doen. 


Ik had al eerder van GFK gehoord, omdat ik daar mijn boodschappen in scan en kwam nu toevallig bij de enquête site van GFK. Ik dacht, proberen kan altijd, maar ik moet zeggen: het gaat best snel! Bij aanmelding krijg je meteen 100 punten en bij 2.000 punten kun je al uitbetalen. Je krijgt via GFK geen cashgeld, maar kunt je punten omzetten in cadeaubonnen. Het voordeel hiervan vind ik, is dat je het niet hoeft op te geven bij de belastingdienst als inkomsten. Ideaal. En je hoeft ook geen bankrekeningnummer of iets door te geven. Erg fijn. 


Op het moment dat er een enquête klaar staat, krijg je een e-mail en kun je de enquête invullen. Je krijgt dan je punten en spaart zo lekker door. Inmiddels heb ik mijn eerste cadeau kaart gekregen. Dit ging allemaal heel soepel. Je hebt veel keuze uit verschillende cadeaubonnen. Zo heb je onder andere de mogelijkheid om voor bol.com te kiezen, de Praxis, Hema of bijvoorbeeld Wehkamp. En er zijn nog veel meer winkels aangesloten! 


Wil jij nou ook enquêtes invullen bij GFK? Ik zou het heel leuk vinden als je dat doet via mijn link. Zo krijg ik er ook weer een kleinigheidje voor! 


Liefs,

Sylvia

vrijdag 13 september 2024

De alles-kan-er-in-ovenschotel

 Ik ben (al zeg ik het zelf) vrij goed in maaltijdplanning. Meestal gaat alles op wat we kopen. 


Maar soms lopen planningen toch net even anders en hou ik meer over dan ik bedacht had. Hiervoor is natuurlijk een oplossing en dat is de 'Alles-kan-er-in-ovenschotel'.  Ooit geboren als bittere noodzaak omdat er te veel groente over was, maar tegenwoordig vragen Dochter en zelfs ook vrienden er om. 


Gisteren was het weer zover. Dochter vroeg er al een poosje om en ik had tijd om het te maken. Ik heb niet echt een vast recept, dus het is iedere keer weer een beetje een gokje en ik kijk altijd nog wat er in de koelkast ligt wat er in kan. 


Maar wat gaat er dan in? In de schotel van gisteren zat het volgende:

+/- 500 gram kipfilet

250 gram spekjes

2 rode paprika's

500 gram champignons

500 gram sperziebonen

1 kilo krielaardappels met schil

400 gram bloemkool/ broccoli mix (ik zal niet zo snel voorgesneden groente kopen, maar dit zat in de verspil me niet bak)

3 uien

250 gram Paturain

4 of 5 (ik was de tel kwijt) knoflookteentjes

een scheut olijfolie

een mix van kruiden


Het meeste had ik al in huis. Ik hoefde alleen maar Paturain te halen en in de winkel kwam ik in de verspil me niet bak bloemkool/ broccoli mix tegen dus daar nam ik ook 2 zakjes van mee.


De Paturain was overigens een nieuwe toevoeging. Ik had dit nog niet eerder gedaan, maar dacht dat het misschien wel lekker zou zijn.


De kip marineer ik en samen met de spekjes bak ik dit voor. De boontjes en de bloemkool/ broccoli heb ik even kort voorgekookt. 


Verder snij ik alles in stukken en gooi ik in een grote diepe ovenschotel. Als de kip en de spek gaar zijn, gooi ik dit er ook bij in. Ik wou in het midden de Paturain neer zetten, maar dat deed ik te vroeg, dus toen ik de gare kipfilet er bij in deed, moest ik de Paturain er wel doorheen scheppen. Voor zover de mooie presentatie.


Ik doe altijd alles een beetje op gevoel, dus ik gooi er wat kruiden overheen die ik vind in de kast en dan hoop ik maar dat het smaakt. Ook de oven doe ik op gevoel. Ik zet hem meestal niet te hoog (180C), en zet het er ruim voor het eten in (meestal een half uur tot drie kwartier). Ik laat de oven ook niet voorverwarmen. Ik zet de oven aan en dan gaat de schotel er ook in. Gaat het dan toch te snel, dan kan ik het er altijd even uithalen en weer opwarmen voor het eten aan. De bloemkool/ broccoli mix en de boontjes gooide ik er 10 minuten voor tijd nog even bij in, zodat ze niet zouden uitdrogen, maar nog wel even lekker konden weken in de kruiden.


Er bleven ook vrienden eten. In totaal aten we er met 3 volwassenen en 1 kind van. Het was dus ook veel te veel. Maar dat is alleen maar goed nieuws. Want de tweede keer is het nog veel lekkerder!


Wat doe jij met overgebleven groente en vlees?


Liefs,

Sylvia



dinsdag 10 september 2024

Wandelen

 28 september loop ik 1 dag de Tocht om de Noord. Een hele leuke wandelroute die ieder jaar ergens anders in de provincie Groningen is met een ander thema. 


Vorig jaar liep ik hem voor het eerst samen met een vriendin. Bij Bourtange. We vonden het zo leuk, dat we meteen besloten dat we dit jaar weer mee wilden doen. Het lukte gelukkig om weer een startnummer te bemachtigen. Wel doen we de kortste afstand en lopen we 1 dag. We zijn niet doorgewinterde lopers en het moet natuurlijk wel een beetje leuk blijven. 


Dit jaar is het thema 'Wandelen langs waterwonderen'. De start- en finishplaats is in Hoogezand in de gemeente Midden-Groningen. Ik ben erg benieuwd hoe het ons dit jaar zal bevallen en hoop dat het in ieder geval droog is. Lol gaan we in ieder geval hebben en lekker bijkletsen gaan we ook doen. 


Wandelen jullie ook wel eens en doen jullie dan ook mee aan tochten?


Liefs,

Sylvia

zaterdag 7 september 2024

Ravenmoeder

 Na mijn blog over de eerste schooldag van Dochter kreeg ik een comment dat ik een luie Ravenmoeder was.

Een wat? Een Ravenmoeder. Ik moest het even opzoeken, maar schijnbaar ben ik een ontaarde, wrede moeder omdat ik ga genieten van de woensdagochtend als ik niet werk en Dochter op school zit. Het telt schijnbaar niet dat ik aan het einde van de schooldag mijn dochter opwacht en naar haar luister terwijl ze honderduit vertelt over haar schooldag. We nog even naar de eendjes gaan, omdat ze dat leuk vindt. En vooral geniet van de momenten dat ze er wel is. Ik ben een leukere moeder, juist omdat ik ook eens wat zonder Dochter doe.

Voor de anonieme persoon die de comment achter liet, ik hoop dat je verder wel een leuk leven hebt. Zuur zijn is niet fijn! 


Ga ik weer even fijn ravenmoederen. Of loedermoederen, dat is een andere hobby van me.


Liefs,

Sylvia  

vrijdag 6 september 2024

Euroclix, bijna bij de zo gewenste uitbetaling!

 Ik zei het al in de maandupdate, maar ik ben er bijna! Ik durf haast wel met zekerheid te zeggen dat ik deze maand een uitbetaling kan doen van € 325,-! 



Het voelt wel een beetje gekkig. Aan het begin van het jaar kreeg ik ineens 6.000 clix, terwijl ik daar volgens mij niets voor had gedaan. Mogelijk heeft iemand gebruik gemaakt van mijn link, ik weet het niet. En toen ging het heel snel. Even voor de beeldvorming: tot dit jaar liet ik maximaal 2 keer per jaar 2.000 clix uitbetalen. Nu dus in 9 maanden 20.000 clix. 

Ik ben er erg blij mee, want samen met dit geld staat er straks weer € 500,- op mijn spaarrekening. En dat kan ik dan weer doorzetten naar de spaarrekening die hoort bij de beleggingsrekening. 

Het betekent ook dat ik dit jaar al meer dan € 1.000,- heb verdiend met mijn side hustles. Toch maar weer lekker meegenomen! 

Op naar de volgende 20.000 clix. Ik denk niet dat het weer zo snel gaat, maar ik ga zeker mijn best doen! 

Liefs,
Sylvia


donderdag 5 september 2024

Dure zomermaanden

 We doen het eigenlijk nooit, maar afgelopen maand ontkwamen we er niet aan.


We moesten geld terugstorten van de spaarrekening.


Ondanks dat we niet echt op vakantie zijn geweest, hebben we voor ons doen (heel) veel geld uitgegeven. Hierdoor gaan we in de volgende kwartaalupdate op een negatief spaarsaldo uitkomen. Helaas.


Gelukkig hebben we niet alles aan onzin uitgegeven. Zo hebben we eindelijk nieuwe gordijnen gekocht voor in de werkkamer. Zodat deze ook als logeerkamer kan fungeren (en ik niet meer met samengeknepen ogen in de middag naar mijn scherm zit te turen). We hebben extra kasten gekocht voor in de werkkamer. En we vierden de verjaardag van Dochter. Dit is toch ieder jaar weer duurder dan ik had verwacht. Daarnaast gingen we toch per ongeluk nog weer een weekendje weg.


Het geld is dus uitgegeven, maar ik ben er niet rouwig om. Het was een mooie zomer en hopelijk volgt er nog een mooie nazomer. 


Het lijkt erop dat ook die niet goedkoop gaat worden. Er is iemand geweest om te kijken naar de afmetingen voor een overkapping en de kosten daarvan. Als de prijs ons wat lijkt, kan het maar zo zijn dat we nog meer geld gaan uitgeven.


Liefs,

Sylvia