maandag 20 mei 2024

Energiecontract vastgezet

 Vorige maand schreef ik al dat ik twijfelde wat ik moest doen. Ik wou het het aankomende jaar nog laten voor wat het was, omdat ik dan een totaalplaatje zou hebben in wat wij in een jaar verbruiken en wat wij opwekken.


Maar opeens was daar het bericht van Vattenfall dat er een terugleververgoeding gerekend gaat worden als er onder aan de streep teruggeleverd wordt. Dit gaat bij Vattenfall in per 1 juli. Omdat ik echt geen idee heb wat wij opwekken in een jaar en wat het verbruik is, hebben we er nu dus eerst voor gekozen om het contract voor een jaar vast te zetten, zodat we nog geen terugleververgoeding hoeven te betalen. Na dat jaar weten we wat we verbruiken en opwekken en kunnen we kijken welke leverancier er op dat moment het beste bij past. 


Het goede nieuws: op basis van ons geschatte verbruik gaan we nog iets minder betalen dan wat we nu doen. We laten het eerst wel staan, ik krijg liever geld terug dan dat ik achteraf nog bij moet betalen. We kunnen altijd gedurende het jaar bijsturen en meer of minder geld overmaken.


Liefs,

Sylvia

2 opmerkingen:

  1. We hebben de zonnepanelen niet aan gemeld, is ook niet nodig want we hebben geen slimme meter. Al voor het 3 jaar bij Essent en contract loopt eind juli af. Ik kreeg 2 weken geleden al een aanbod voor verlening en na weer al herinnering dat ik snel moest zijn! Ik heb hun aanbod vergeleken met huidige andere tarieven en die van Essent zijn hoger. Wacht dus wel even met goed zoeken of we blijven (en dan beller voor beter aanbod) of overstappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb in december ook nog een contract voor een jaar afgesloten, met dezelfde reden. Ik ga tegen de tijd dat het afloopt weer rondkijken en stap dan misschien over. Ik ben al heel lang tevreden klant van Budget Energie en misschien blijf ik dat ook nog wel lang. We gaan het zien!

    BeantwoordenVerwijderen