vrijdag 3 mei 2024

Koopzegels van de Albert Heijn

 Laat ik als eerste zeggen dat een ieder voor zich moet kijken of hij koopzegels wil sparen. Daarnaast kan het voor ons uit, maar dat wil niet zeggen dat koopzegels sparen voor jou aantrekkelijk is.


Ik kan me niet anders herinneren dan dat er koopzegels gespaard worden in de familie. Mijn oma deed dit vroeger al, mijn moeder doet het en ik doe het ook. Eerder liet ik ze zo lang mogelijk staan en liet ik ze uitbetalen als ik het nodig had (bijvoorbeeld voor een vakantie). Nu laat ik ze zo snel mogelijk nadat het boekje vol is uitbetalen. De rente is weer wat hoger, dus zet ik het op de spaarrekening en laat ik het daar verder groeien.


Voor mij voelt ieder 'boekje' als 52 euro winst, ook al is het natuurlijk maar 3 euro wat je er op verdiend. Doordat de koopzegels bij de boodschappen inzitten, voelt het alsof de boodschappen duur zijn, niet alsof er een bedrag wordt 'gespaard'. 


Ik zag dat je tegenwoordig in de AH app ook spaardoelen kunt invoeren. Dit gebruik ik dus niet, omdat ik het allemaal zo snel mogelijk laat uitbetalen. 


Vriend en ik hebben AH premium. We laten verder geen boodschappen bezorgen, maar met de boodschappen die we doen, kan het al uit om het alleen al voor de boodschappen te doen. We komen nu toch wel vaak op 1 boekje per maand uit. De overige zegelspaaracties gebruiken we eigenlijk niet, maar kunnen we vaak wel andere mensen mee blij maken. 


Spaar jij ook koopzegels bij een supermarkt? En heb je er dan ook een specifiek doel voor?


Liefs,

Sylvia

4 opmerkingen:

  1. Ik spaar bij de Jumbo, maar het gaat tegenwoordig minder snel omdat ik steeds meer boodschappen bij de groenteboer, slager etc. doe. Maar het loopt toch ongemerkt lekker op. Als ik een leuk bedrag heb ga ik een tijdje boodschappen doen van die koopzegels. Het geld dat ik dan uitspaar gaat op mijn spaarrekening.Ans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah ja, dat is ook een mooie manier inderdaad. Het blijft toch ongemerkt sparen :)

      Verwijderen
  2. Dat gevoel van 52 euro winst is toch mooi meegenomen. En wat leuk om zo in de voetsporen van je moeder en oma te stappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik doe de boodschappen bij de Plus.
    Daar betaal ik voor de zegels 4 euro per boekje en het levert 6 euro op.
    Bij 5 volle boekjes lever ik ze in, 50% rente is niet gek toch...Lianne

    BeantwoordenVerwijderen