dinsdag 28 mei 2024

Droogmolen

 Ergens, in 2013, toen ik mijn eerste huis kocht, kreeg ik van mijn ouders een droogmolen. Een hele grote dure van Brabantia. Hij paste mooi in mijn tuintje in Groningen en werd veelvuldig gebruikt.

Totdat we verhuisden naar Drenthe, we kregen we een kleiner tuintje. Daarnaast hadden we de grondanker waar de droogmolen in moet in de tuin in Groningen laten zitten. We konden er wel weer een nieuwe bijkopen. Echter moest de tuin eerst opnieuw ingericht worden na de verbouwing en kochten we nooit een grondanker. 

En zo hebben we ruim 4 jaar zonder droogmolen gedaan. We hebben wel wastorens voor binnen, en deze werden ook buiten neergezet bij mooi weer, maar dat is toch anders.

Maar afgelopen pinksteren gingen we met het gras bezig. De droogmolen is iedere keer netjes meeverhuisd en stond geduldig te wachten en ik was er ook weer klaar voor om hem te gebruiken. En zo kwam het dat ik een grondanker bestelde bij de Blokker (goedkoper dan bij Brabantia zelf?!). Ik haalde hem op en Vriend boorde een gat in de grond waar het anker in kon. Ik moet nog even op zoek naar de wasknijpers (ze zijn ergens, ik heb ze gezien, maar waar???) en dan kan de was weer buiten hangen.

Als het weer mooi weer is. Even afwachten dus. Ik kan niet wachten, de was lekker fris van buiten. Dat gevoel vind ik dus heerlijk!


Hoe droog jij je was?


Liefs,

Sylvia

3 opmerkingen:

  1. Woon in een klein huisje met alleen een klein plaatsje achter het huis en geen ruimte voor een droogrek tenminste als ik buiten wil kunnen zitten. De was drogen gebeurt dus binnen. Toen mijn dochter nog thuis woonde hing het in de woonkamer, nu zij het huis uit is hangt het in haar oude kamer. En als het heel mooi weer is en ik ben thuis dan doe ik het raam open . Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hebben een achtertuin lang en smal en middenin staan 2 betonpalen met 4 lijnen ertussen.
    Ik hou er ook van kleding te luchten ipv te wassen. Broeken en truien hoeven niet na 1-2 dagen dragen in de was van mij.
    De droger gebruik ik voor handdoeken (worden ze zachter) en alle kleine dingen zoals keukendoeken, vaatdoekjes en ondergoed.
    Mijn handen zijn door artrose erg slecht en knijpertjes gebruiken is pijnlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We hebben een heel zuinige droger, die gebruik ik veel, zeker als er voldoende stroom van de zonnepanelen komt. Maar de wasdroger (zo'n molen die niet draait maar aan de muur bevestigd is... ideaal op ons terras!) gebruik ik als het even kan voor de hoeslakens en matrasovertrekken. Vind ik lekker fris en ze worden ook een beetje stijf, lekker als het bed verschoond wordt! En mijn sportkleding hang ik buiten of binnen op een rek, dat is van dat snel drogende lycraspul, droger is dan volgens mij niet zo goed voor al dat elastaan in die stof. Handdoeken altijd in de droger trouwens, die mogen lekker fluffy zijn!

    BeantwoordenVerwijderen